4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Proppade med härliga smaker som ger en riktigt kick och superenkla att göra, serverar du dessa kycklinglårmed ris eller vad det är du är sugen på och middagen är serverad
Marinera kycklingvingarna (med fördel över natten). Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan)
Ställ kycklingen mellan bäddarna så att den tillagas med indirekt glödvärme under stängt lock. Låt lagen bli rumstempererad innan du lägger i kycklingen
Lägg i kycklingen och häll i hela flaskan BBQ-sås (skaka ut det sista med lite vatten). Vi serverade med små tortillabröd, lite extra rödlök, avokado, lime, majs, tomater och massor av koriander
Yesterday's lunch was a delicious chicken dish that I ate with jasmine rice. Gårdagens lunch blev en supergod kycklingrätt som jag åt tillsammans med jasminris
Juicy chicken with tasty filling and crispy crust. Saftig kycklingmed god fyllning och krispig yta. Enkel att tillaga är den också, eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.